Ne, nestávám se food blogerkou. Ani nepatřím mezi holky, které se realizují právě v kuchyni. Ale v bydlíku mám navařeno možná více než v Praze. Tak sdílím pár receptů, které se osvědčily.
– Rizoto je stálice v našem bydlíkovém jídelníčku. Když je sezóna, tak s chřestem. Častěji však s pancettou a cuketou, kterou opečeme vedle.
– Oblíbená je vepřová panenka ve slanině, ať už dělaná na grilu vcelku či jako medailonky na pánvi.
– Těstoviny s boloňskou omáčkou je taky velká klasika a na delší dovolené na ně vždy dojde.
– Kuřecí maso naložené v jogurtu je úprava, kdy chutná kuřecí prso i manželovi. Vůbec není suché. A k němu kuskus se zeleninou. Ten někdy samotný, či s konzervou tuňáka máme jako záložní či jako bleskové jídlo na cestu zpět.
– Do bydlíku jsem pořídili i hůlky na bleskovou čínu. Ať už s rýží či nudlemi.
– Když už jsme u těch bleskových jídel, třeba na přejezdové dny, tak chlazené torteliny s máslem a šalvějí či s hotovým pestem jsou asi úplně nejrychlejší.
– Jen o kousek déle trvají bramborové noky se žampionovou omáčkou. Někdy přihodím i kousky kuřecího.
– Oblíbené těstoviny jsou i špagety carbonara. A tady opravdu doporučuji použít pancettu, a nenahrazovat anglickou slaninou.
– Příjemným zpestřením jsou i různá kari s rýží, například červené.
– Když pršelo, pohráli jsme si i s palačinkami.
– Kachní prsa na minutku naopak doporučuji vařit, když neprší a s otevřeným oknem.
– A pak samozřejmě grilování. Nejjednodušší je koupit dobré maso a zeleninu a něco si v létě ugrilovat. Většinou si z Čech vezeme na první den naložené maso. A pak skoro na každé dovolené si samozřejmě dle lokality koupíme nějaký dobrý steak (nejoblíbenější je „fiorentina„). Čerstvé italské klobásky salsiccia jsou taky velmi chutné a univerzální. Burgery či špízy jsou i vcelku společenská záležitost k přípravě. Ke grilovaným masům vždy udělám alespoň jednoduchý jogurtovo-česnekový dip. A taky si vždy musím odnést něco z chladícího pultu s mořskými plody (tuňák, losos, krevety a jednou i předvařenou chobotnici).
Jaká jsou vaše nejčastější jídla z obytňáku?